Business Internaţional

Meta pierde doi oficiali importanţi în India: Şeful WhatsApp şi directorul de politici publice al Meta au demisionat

Meta pierde doi oficiali importanţi în India: Şeful...

Autor: Andreea Tobias

15.11.2022, 15:49 39

Şeful WhatsApp în India, Abhijit Bose, şi directorul de politici publice din India al Meta, Rajiv Aggarwal, au demisionat. Demisiile vin după plecarea şefului Meta din India, Ajit Mohan.

Demisiile vin după plecarea şefului Meta din India, Ajit Mohan, care a demisionat luna aceasta, după patru ani de activitate, pentru a se alătura rivalului Snap Inc, relatează Reuters.

Meta se află în plin proces de concedieri masive anunţate săptămâna trecută, reducând peste 11.000 de locuri de muncă, reprezentând 13%.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că ambele plecări nu au legătură cu concedierile.

Meta l-a numit pe Shivnath Thukral în funcţia de director pentru politici publice în India, iar compania va căuta un înlocuitor pentru Bose, a precizat un purtător de cuvânt.

Facebook s-a confruntat cu provocări de reglementare în India, unde administraţia premierului Narendra Modi a înăsprit legile care guvernează companiile Big Tech.

WhatsApp, serviciul de mesagerie deţinut de Meta, a încercat, de asemenea, să îşi dezvolte serviciul de plăţi pe o piaţă extrem de competitivă şi să se confrunte cu jucători mai consacraţi, cum ar fi Google, Paytm şi PhonePe.

Cu câteva luni în urmă, şeful compartimentului de plăţi din India a WhatsApp, Manesh Mahatme, a demisionat, de asemenea, pentru a se alătura Amazon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO