Business Internaţional

Ministrul ungar de externe afirmă că UE face ce spune Soros în materie de imigranţi

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto

Autor: Mediafax

27.07.2017, 00:00 333

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a declarat ieri că poziţia avocatului general al Curţii Europene de Justiţie privind apelurile depuse de Slovacia şi Ungaria împotriva schemei pentru mutarea refugiaţilor „se încadrează în procesul denumit planul Soros“, relatează agenţia MTI.

Yves Bot, avocatul general al Curţii Europene de Justiţie, a susţinut că ar trebui respinse apelurile depuse de Slovacia şi Ungaria, întrucât schema de mutare „este potrivită pentru obţinerea obiectivului pe care îl urmăreşte, de a le permite Greciei şi Italiei să facă faţă impactului crizei migraţiei din 2015“.

„Cu toată anvergura unui şef de stat, George Soros a fost primit la Bruxelles, apoi este interesant că toate instituţiile europene au pus o presiune foarte mare pe Ungaria şi pe ţările central-europene să primească migranţi ilegal. Noi nu vrem să acceptăm imigranţi şi aşteptăm decizia Curţii“, a spus Szijjarto.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a subliniat că ţara sa cataloghează în continuare drept o încălcare a legislaţiei europene decizia privind mutarea obligatorie a imigranţilor, în baza unui sistem de cote stabilite de Comisia Europeană.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO