Business Internaţional

MOL vs. OMV: Preluarea ar taia 250 mil. $ din profitul operational

13.11.2007, 20:32 50

MOL, cea mai mare companie de petrol si gaze din Ungaria, ar putea pierde intre 200 si 250 de milioane de dolari (136 - 170 de milioane de euro) din profitul operational anual, in cazul in care va fi preluata de catre OMV, scrie Thomson Financial.
Compania maghiara se teme ca, in cazul in care va fi preluata de OMV, va fi fortata sa vanda o parte din rafinariile si benzinariile pe care le detine.
Compania austriaca, care detine o participatie de 20,2% din MOL, a facut o oferta de preluare a grupului ungar si este pregatita sa plateasca 32.000 de forinti (126,13 euro) pentru o actiune a MOL. Oferta conditionala a OMV evalueaza MOL la 14 miliarde de euro. In cadrul unei conferinte de presa, reprezentantii MOL au precizat ca o fuziune cu OMV ar face ca grupul maghiar sa piarda peste doua miliarde de dolari (1,36 miliarde de euro), desi austriecii spun ca ar aduce beneficii financiare din cooperare de 400 de milioane de dolari (272 de milioane de euro).
In cazul in care cele doua companii ar fuziona, noua entitate va deveni un monopol pe anumite piete, iar MOL ar fi fortata de organismele de reglementare in domeniu sa renunte la rafinarii si statiile petroliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO