Business Internaţional

MOMENTUL în care o rachetă israeliană îşi loveşte în plin ţinta, postat pe Facebook de armată. VIDEO

MOMENTUL în care o rachetă israeliană îşi loveşte în plin ţinta, postat pe Facebook de armată. VIDEO

Autor: Marian Avram, Mediafax

11.05.2018, 18:33 744

”Iranul este într-o căutare permanentă de a crea noi fronturi şi de a duce lupte prin proxi. Am lovit aproape întreagă infrastructura iraniană din Siria”, a declarat Liberman, adăugând că Teheranul trebuie să înţeleagă că vor exista consecinţe pentru acţiunile sale.

”Acţiunile lor nu se îndreaptă numai împotriva Israelului. Îi vedem pe iranieni că efectuează operaţiuni în Yemen, în Irak, în Liban, precum şi în Africa. Iranul este singura ţară care reprezintă extremismul nu numai ideologic, ci şi prin acţiuni. Ei sunt dispuşi să-şi sacrifice poporul pentru viitorul acestei ideologii radicale”, a adăugat oficialul israelian.

În replică la un atac atribuit forţelor iraniene din Siria, armata israeliană a atacat joi dimineaţă numeroase obiective militare din Siria, inclusiv sisteme antiaeriene, radare şi un depozit de muniţie. Armata israeliană a ridicat marţi nivelul de alertă în regiunea Golan, mobilizând sisteme antiaeriene şi pregătind adăposturile antibombardament. Într-un mesaj adresat autorităţilor locale, armata israeliană a explicat că decizia a fost luată din cauza "activităţilor militare anormale ale forţelor iraniene din Siria".

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a anunţat, joi, că sistemele antiaeriene din Siria au doborât peste jumătate dintre rachetele lansate de Israel. Potrivit Moscovei, Israelul a lansat peste 70 de rachete sol-aer asupra infrastructirii iraniene din Siria.

AFACERI DE LA ZERO