Business Internaţional

Moody's Italia si-a cerut scuze pentru un comunicat in care avertiza asupra extinderii in Europa a crizei datoriilor de stat

07.05.2010, 14:44 20

Seful diviziei din Italia a agentiei de rating Moody's si-acerut scuze vineri pentru un comunicat emis cu o zi inainte, careavertiza asupra raspandirii crizei datoriilor de stat din zona euroin mai multe sisteme bancare, inclusiv cel italian, scrie Reuters.

Comunicatul de joi a avut rolul de a anunta aparitia unui raportal Moody's privind sistemele bancare din Portugalia, Spania,Italia, Irlanda si Marea Britanie, a declarat Alex Cataldo,directorul general al agentiei de rating a Moody's pentruItalia.

El a precizat ca agentia a intocmit un raport privind acest riscin care informatiile sunt prezentate detaliat, insa comunicatul afost "prea sintetic". "Comunicatul ar fi trebuit sa spuna doar caam lansat un raport", a spus Cataldo.

Actiunile bancilor au scazut puternic joi, dupa aparitiaraportului Moody's. Cele mai mari banci italiene, Intesa SanPaolosi UniCredit, au pierdut peste 7% din capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO