Business Internaţional

Muncitorii de la VW sunt de acord sa lucreze mai mult

02.10.2006, 18:45 10

Compania germana producatoare de automobile Volkswagen a ajuns la un acord cu sindicatul companiei pentru a extinde saptamana de lucru a personalului din cadrul a sase fabrici din Germania fara nici o crestere a salariului, scrie BBC News.
Reprezentantii Volkswagen au vrut in mod initial un program de lucru de 35 de ore pe saptamana fara plata suplimentara, insa in final ambele parti au cazut de acord la o crestere a programului de munca cu doar patru ore, ajungandu-se la 33 de ore saptamanal. In schimbul acestei mariri a numarului de ore, muncitorilor li se asigura siguranta locului de munca pana in 2011.
"Aceste promisiuni concrete asigura forta de munca pana in anul 2011 si mai departe, in toate cele sase locatii de productie din Germania de Vest", a declarat Hartmut Meine, negociator al sindicatului IG Metal.
Producatorul de masini promisese initial ca va construi noua generatie de automobile model Golf la Wolfsburg, in fabrica principala a companiei din Germania. Insa compania vrea sa reduca costurile pentru productia proprie de automobile, iar masinile Golf se vand foarte bine, dar aduc companiei un profit prea mic. Volkswagen a promis insa sindicatului ca fabrica de la Wolfsburg va produce un alt model auto si ca va fi folosita la capacitatea maxima de 460.000 de masini pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO