Business Internaţional

Noua bancnotă de 10 euro a fost pusă în circulaţie. VIDEO

Noua bancnotă de 10 euro a fost pusă în circulaţie....
23.09.2014, 18:30 1267

Banca Centrală Europeană a pus în circulaţie, începând de marţi, o nouă bancnotă de 10 euro, cu un design modificat pentru a include elemente de securitate, notează BCE.

Bancnotă de 10 euro face parte din serie nouă de bancnote, denumită “Europa”, ce păstrează culorile şi tematica vechilor hârtii, însă care are un aspect uşor modificat pentru a integra elementele de siguranţă. Bancnotele “Europa” păstrează cupiurile primei serii, de 5, 10, 20, 50, 100, 200 şi 500 de euro şi vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani. Singurele care se află în circulaţie în prezent sunt bancnotele de 5 euro, din luna mai şi cele de 10 euro, începând de astăzi.

Noua serie de bancnote euro a fost denumită "Europa", deoarece două dintre elementele de siguranţă ale hârtiilor, filogranul şi holograma, conţin portretul Europei, personaj din mitologia greacă ce a dat numele continentului.

Valoarea noii bancnote de 10 euro este inscripţionată prin utilizarea unui alt element de siguranţă, "numărul verde-smarald", care îşi schimbă culoarea din verde smarald în albastru închis şi creează un efect luminos care se deplasează în sus şi în jos.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO