Business Internaţional

Noul concept prin care Audi vrea să revoluţioneze industria auto

Autor: Andrei Şerbănescu

15.08.2021, 16:42 394

Audi dezvăluie primul dintre următoarele trei vehicule concept, Audi Skysphere, un roadster complet electric, cu uşi în stil trăsură şi roţi supradimensionate, cea mai notabilă caracteristică a Skysphere constă în capacitatea de a-şi scurta sau alungi ampatamentul prin simpla apăsare a unui buton. relatează Bloomberg. Skysphere prezice alte două maşini concept planificate pentru acest an: conceptul Grandsphere, care va fi lansat luna viitoare şi Urbansphere, care va debuta în 2022.

„Aceasta este prima piesă a modului în care prevedem viitorul”, a declarat Henrik Wenders, şeful mărcii Audi AG, la o previzualizare privată a vehiculului pe 9 august într-un studio din Hollywood. „Prezentul oferă tot ce avem nevoie pentru viitor... şi ar fi bine să ne grăbim.”

Veştile despre noul concept apar în timp ce Audi îşi raportează cele mai bune prime şase luni din istoria de 52 de ani a iteraţiei moderne a mărcii, cu un flux de numerar net situat între 4,5 miliarde de euro (5,27 miliarde de dolari) şi 5,5 miliarde euro. În iulie, compania mamă Volkswagen AG şi-a ridicat rentabilitatea operaţională prognozată până la 7,5%. De asemenea, Audi of America a crescut livrările cu 92% în trimestrul II în aceeaşi perioadă din 2020. Până în prezent, vânzările din America de Nord au crescut cu 60%, a raportat Audi în iulie.

Între timp, Audi a alocat 15 miliarde de euro pentru electrificarea întregii sale „flote”, a declarat Hildegard Wortmann, membru al consiliului de administraţie pentru vânzări şi marketing al Audi AG. Până în 2025, Audi va oferi 20 de maşini electrice disponibile în portofoliul său global. Hibrizii şi vehiculele electrice Audi sunt deja best-sellers în Europa, a spus Wortmann, conform sursei citate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO