Business Internaţional

Noul război al Rusiei. Ce planuri are Putin pentru recâştigarea influenţei pe plan mondial

Noul război al Rusiei. Ce planuri are Putin pentru...

Autor: Gândul

26.12.2015, 12:55 4715

Acţiunile Rusiei din ultima perioadă dovedesc că această ţară luptă pentru recâştigarea influenţei pe plan mondial, influenţă a cărei intensitate a scăzut după căderea Uniunii Sovietice. Oficialii ruşi doresc să atingă un nivel comparabil cu cel al statelor occidentale sau care să-l depăşească pe al acestora din urmă, în ceea ce priveşte dotările în plan militar – incluzând aici baze militare, armament, mobilizare în caz de conflicte.

Reînarmarea Rusiei, aşa cum au numit-o analiştii, face parte din pregătirea pe care această ţară a iniţiat-o pentru intrarea într-o „nouă eră”. Rusia pare să se afirme pe scena mondială ca o forţă cum nu s-a mai văzut de la Războiul Rece până în prezent, care naşte tensiuni şi mai mari între aceasta şi statele din Occident. The New York Times face o trecere în revistă a măsurilor luate de Rusia în ceea ce priveşte recăpătarea influenţei pe plan mondial, de la construcţia unor noi baze militare, suplimentarea bugetului pentru armată, organizarea exerciţiilor militare, până la modernizarea echipamentului militar şi implicarea acestui stat în conflictele externe. 

Citiţi continuarea pe Gândul 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO