Business Internaţional

O epidemie de furturi din magazine cuprinde Europa şi întreaga lume din cauza crizei costurilor de trai

O epidemie de furturi din magazine cuprinde Europa şi...

Autor: Catalina Apostoiu

22.06.2023, 23:23 205

Britancii recurg la delicte în condiţiile în care criza costurilor de trai se prelungeşte, furtul de carne, alcool şi dulciuri din magazine atingând un record pe un deceniu anul trecut, scrie Financial Times.

Peste 1,1 milioane de cazuri de furt au fost înregistrate în 2022, în creştere de la 970.000 în anul anterior, atingând cel mai ridicat nivel dintr-un deceniu. James Lowman, CEO al ACS, asociaţia care reprezintă magazinele mici din Marea Britanie, arată că nivelul furturilor zilnice este unul „fără precedent“. Aproape 80% dintre retailerii supervizaţi de ACS spun că furturile sunt determinate de criza costurilor de trai. Inflaţia din Marea Britanie s-a menţinut la 8,7% în mai, peste aşteptări.

În supermarketurile din întreaga Europă inflaţia duce la o înmulţire a cazurilor de furt, notează Le Monde.  În ţări ca Grecia, Marea Britanie şi Franţa creşterea preţurilor şi răspândirea terminalelor de tip self-checkout au dus la o înmulţire a cazurilor respective.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO