Business Internaţional

O publicaţie britanică a stabilit care sunt cele mai slabe companii aeriene

O publicaţie britanică a stabilit care sunt cele mai...

Autor: Petru Mazilu

25.02.2024, 10:45 64

Publicaţia britanică Which? a stabilit care sunt cele mai slabe companii în ceea ce priveşte satisfacţia clienţilor. Cercetarea a fost realizată anul trecut. Mii de clienţi britanici au fost rugaţi să dea note pentru serviciile oferite de companiile aeriene, potrivit Sky News.

Cercetarea a fost efectuată de publicaţia britanică Which? în octombrie anul trecut şi a vizat peste 10.000 de zboruri. Clienţilor li s-a cerut să acorde note plecând de la calitatea serviciilor până la probabilitatea de a recomanda o companie altor clienţi. Unii reprezentanţi ai companiilor au contestat rezultatele.

„Nu considerăm că constatările acestui raport sunt reprezentative sau metodologia folosită ca fiind transparentă. Doar 124 de pasageri Wizz Air au fost chestionaţi, în timp ce Which? a vorbit cu câteva mii de persoane care zburaseră cu unii dintre concurenţii noştri”, a declarat Marion Geoffroy, directorul general în Marea Britanie al Wizz Air

Cele mai slabe rezultate în clasamentul zborurilor pe distanţe lungi au obţinut Lufthansa, Air Canada, American Airlines şi British Airways.

Wizz Air (44%) s-a clasat pe ultimul loc pentru zborurile pe distanţe scurte pentru al doilea an consecutiv, compania fiind urmată de Ryanair, Iberia şi Vueling, anunţă Sky News.

La polul opus, cea mai bună companie aeriană pentru zboruri pe distanţă lungă a fost Singapore Airlines, iar pentru cursele scurte Jet2.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO