Business Internaţional

O ruda a lui Madoff este avocat al SEC

17.12.2008, 16:45 24

SEC, organismul de reglementare a pietei de capital din SUA, va analiza relatia dintre un fost oficial al agentiei de reglementare a pietei de capital americane si o nepoata a finantistului Bernard L. Madoff, dupa ce presedintele agentiei a admis mai multe esecuri in a supraveghea firma aflata in centrul presupusei fraude de 50 de miliarde de dolari, scrie The Wall Street Journal.

Presedintele SEC Christopher Cox a initiat o ancheta interna ce va incerca sa determine si daca relatiile dintre oficiali ai SEC si Madoff sau membrii familiei sale au influentat in vreun fel actiunile de supraveghere ale SEC.
Nepoata lui Madoff, Shana Madoff, s-a casatorit cu un fost avocat al SEC pe nume Eric Swanson anul trecut. Swanson a lucrat in cadrul SEC timp de zece ani inainte de a parasit agentia in anul 2006. Shana Madoff este avocat in cadrul SEC.
Printre atributiile lui Swanson se numara si supervizarea programului de inspectii al SEC.
Declaratia SEC nu include niciun nume ca tinta a anchetei, ancheta ce este condusa de inspectorul general al agentiei, David Kotz. El insa a declarat ca intentioneaza sa examineze relatia dintre nepoata lui Madoff si Swanson.
Un purtator de cuvant al lui Swanson a admis ca echipa pe care o superviza acesta a realizat o inspectie a operatiunilor lui Madoff, fara a oferi detalii suplimentare. Un al doilea reprezentant al lui Swanson a declarat ca relatia dintre Swanson si Madoff a inceput la "ani dupa" inspectia in care a fost implicat Swanson. Swanson "va coopera" cu SEC in cadrul anchetei, a declarat acesta.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO