Business Internaţional

Oferta pentru LSE poate amana crearea iX

30.08.2000, 00:00 13



Fuziunea dintre London Stock Exchange (LSE) si Deutsche BA¶rse, care urmeaza sa dea nastere bursei iX, ar putea fi amanata din cauza aparitiei unei oferte nesolicitate din partea bursei suedeze adresata LSE, a declarat luni un bancher senior german citat de Reuters.

La sfarsitul saptamanii trecute, LSE a respins oferta de 800 de milioane de lire sterline (1,18 miliarde de dolari) venita din partea operatorului bursier suedez OM Group - proprietarul bursei de valori din Stockolm, anuntand in acelasi timp ca infiintarea bursei internationale iX se va desfasura conform programului initial.

Deutsche BA¶rse a anuntat de asemnea ca fuziunea cu partenerul sau britanic nu va suferi modificari in urma primirii ofertei suedeze.

Actionarii celor doi operatori bursieri urmeaza sa isi exprime pozitia fata de aceasta fuziune prin vot, pe 14 septembrie.

Insa Christopher Schuetz, director general al diviziei de brokeraj si servicii de compensare a HypoVereinsbank, a afirmat ca oferta suedeza ar putea fi folosita de partenerul londonez pentru a amana votul.

"Nu as fi surprins daca partea engleza ar folosi aceasta propunere ca un motiv pentru a amana votul actionarilor LSE, astfel incat sa castige timp pentru a analiza in detaliu nu numai oferta facute de Deutsche BA¶rse ci si optiunile oferite de terte parti", a declarat Schuetz Agentiei Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO