Business Internaţional

Palmieri si nisip de 15 mil. de euro pentru plaja din... Paris

08.07.2003, 00:00 19

Dupa succesul deplin inregistrat anul trecut de prima plaja artificiala a Parisului, luna aceasta municipalitatea capitalei franceze va aduce palmieri si trei tone de nisip pe malurile raului Sena, transformand o locatie aglomerata intr-un adevarat paradis.
Proiectata de primarul socialist Bertrand Delanoe pentru miile de cetateni ce nu-si permit o adevarata vacanta de vara, "Paris Beach", creata anul trecut, a infirmat asteptarile criticilor, atragand 2,3 milioane de persoane.
Pentru evenimentul de acest an este necesara o cantitate de trei ori mai mare de nisip, vizitatorii plangandu-se ca anul trecut plaja nu a dispus de nisip suficient.
Din moment ce multe facilitati vor fi gratuite, costurile din acest an vor atinge peste 15 milioane de euro, mai mult decat anul trecut. De data aceasta, insa, sponsorii vor fi cei ce vor suporta peste jumatate din aceste costuri.
Plaja va avea o lungime de doua mile, situandu-se pe malul drept al raului, de la galeria de arta Louvre pana la Ile Saint-Louis, cu elegantele sale cladiri din secolul 17. Plaja va fi deschisa timp de patru saptamani incepand cu data de 20 iulie.
Traficul va fi oprit in favoarea celor care doresc sa se plimbe pe jos, cu bicicleta sau cu rolele.
Desi inotul in rau este interzis din cauza curentilor periculosi, vizitatorii vor putea sta intinsi in hamacuri, juca bowling, imprumuta carti de la biblioteca si isi vor putea perfectiona miscarile de dans pe muzica unor formatii ce vor canta live.
Totusi, ideea interzicerii traficului nu este pe placul tuturor, pentru ca aceasta ar reprezenta sfarsitul unor decenii intregi de politici pro-automobil promovate in capitala Frantei. catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO