Business Internaţional

​Paste din alge: startup-urile încearcă să profite de cererea în creştere de surse alternative de hrană

​Paste din alge: startup-urile încearcă să profite...

Autor: Catalina Apostoiu

21.11.2016, 16:39 283

Cum hrăneşti o populaţie mondială care va creşte la 9.000 miliarde de oameni până în 2050 în condiţiile unor presiuni din ce în ce mai mari asupra resurselor existente?

Înlocuirea pastelor cu alge este parte a soluţiei, potrivit lui Willem Sodderland, un antreprenor olandez care atrage până la 2,5 milioane de euro pentru a-şi extinde compania, Seamore, scrie Financial Times.

“Algele sunt incredibil de sănătoase, hrănitoare şi cea mai sustenabilă hrană de pe planetă. Au nevoie doar de lumină şi apă de mare”, spune Sodderland.

Algele pot fi preparate sub formă de paste, sau folosite în salate.

Seamore, care a atras deja 1 milion de euro, este una din companiile din domeniul “agtech” (agricultural tehnology) care au încercat să atragă finanţare în cadrul summitului recent Rabobank Farm to Fork din Sydney. Hrană sustenabilă pentru animale creată din larve de muşte care se hrănesc cu deşeurile alimentare, platforme online pentru forţă de muncă calificată în agricultură şi drone care să ajute la recoltarea strugurilor s-au numărat printre ideile care au concurat pentru susţinere.

Sectorul reacţionează în faţa unei provocări unice. Potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU, producţia alimentară va trebui să înregistreze o creştere de 60% pentru a acoperi cererea mondială până în 2050. Clasa de mijloc în creştere rapidă a Chinei sporeşte cererea de alimente bogate în protein, în timp ce modificările climatice ameninţă să afecteze recoltele.

Situaţia generează o adevărată explozie a sectorului agtech, care cuprinde industriile agricolă, alimentară şi a tehnologiei.

“În ultimii cinci ani, mai mulţi factori au sporit atractivitatea tehnologiilor agricole pentru investitori”, spune Manuel Gonzales, director de inovaţie la Rabobank North America. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO