Business Internaţional

Pe scurt din Europa de Est: Ungurii transformă pensiile anticipate în ajutoare sociale. Polonia, nepregătită pentru euro 2012. GM Polonia creşte producţia cu 32%. Retailul din Bulgaria rămâne pe scădere

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

08.06.2011, 23:31 49

Parlamentul Ungariei a adoptat la începutulacestei săptămâni un amendament constituţional ce permiteeliminarea pensiilor în cazul celor pensionaţi anticipat şitransformarea acestora în ajutor social, scrie Budapest BusinessJournal.

Un nou raport indică o supraveghereguvernamentală insuficientă şi o lipsă de investiţii în ceea cepriveşte organizarea de către Polonia a campionatului de fotbalEURO 2012, potrivit Warsaw Business Journal. În urma raportului,prim-ministrul Donald Tusk ar putea demite mai mulţi membri aiguvernului său.

Producţia de automobile a înregistrat ocreştere puternică în Polonia anul acesta, General Motors Poloniaînregistrând cele mai bune rezultate, scrie Warsaw BusinessJournal. De la începutul anului, fabrica a produs 80.600 deautovehicule, în creştere cu 32% faţă de 2010.

Vânzările din sectorul de retail din Bulgariaau înregistrat o scădere anuală de 5,8% în luna aprilie, potrivitSofia Echo. Faţă de luna anterioară, vânzările au scăzut cu 0,2%.Cel mai pronunţat declin a fost cel consemnat de vânzările detextile, îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse din piele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO