Business Internaţional

Pericol la cea mai mare centrală nucleară din Europa: Una dintre unităţile centralei din Zaporojia a fost oprită din cauza bombardamentelor

Pericol la cea mai mare centrală nucleară din Europa:...

Autor: Dorin Oancea

01.09.2022, 09:48 38

Compania energetică de stat ucraineană Energoatom a anunţat că unitatea cinci a centralei nucleare Zaporojia a fost oprită din cauza bombardamentelor.

Activitatea militară în zona centralei pare să se fi intensificat în această dimineaţă, atât Rusia, cât şi Ucraina acuzându-se reciproc de atacuri.

Primarul Enerhodar, Dmitri Orlov, a anunţat, de asemenea, că unitatea energetică a fost oprită, spunând că "protecţia de urgenţă" a fost activată cu puţin înainte de ora locală 5 dimineaţa din cauza bombardamentelor ruseşti cu mortiere.

El a mai spus că o linie de alimentare cu energie electrică a fost avariată, iar unitatea doi a trebuit să fie dezenergizată cu ajutorul unor generatoare diesel. "Aceasta este a doua oară în ultimele 10 zile când acţiunile criminale ale răsculaţilor au dus la oprirea unităţii şi la de-energizarea staţiei", a scris el pe Telegram.

El a adăugat: "Personalul ucrainean al staţiei face tot posibilul pentru a elimina daunele aduse infrastructurii."


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO