Business Internaţional

Peugeot si-a revenit, dar Honda obtine profit mai mic

26.07.2007, 17:48 10

Al doilea producator de automobile ca marime din Europa, Peugeot Citroen a anuntat cresterea vanzarilor cu 61% in prima jumatatea a anului, cu mult peste prognozele analistilor, scrie Bloomberg.
Venitul net a ajuns la 492 de milioane de euro, echivalentul a 2,15 euro pentru o actiune, in crestere de la 306 mil. euro sau 1,34 euro pentru o actiune anul trecut. Profitul obtinut a fost peste estimarile celor 12 analisti chestionati de Bloomberg ce au estimat venituri de numai 406 mil. euro. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 5,9%, pana la valoarea de 30,8 miliarde de euro.
Compania cu sediul la Paris are in plan cresterea vanzarilor, chiar daca piata din Europa de Vest este in scadere. De cand a fost numit director in luna februarie, Christian Streiff a disponibilizat 4.800 de angajati din Franta si a promis ca va reduce cheltuielile cu 30%. Acesta a anuntat si lansarea a 41 de noi modele pana in 2010.
Cererea pentru modelele Citroen C4 Picasso si Peugeot 207 introduse la finele anului trecut a ajutat cresterea venitului si a profitului cu 2,7%. In primul semestru, compania a lansat doua noi modele, versiunea coupe-cabriolet a modelului 207 si o versiune mai mica a modelului C4 Picasso.
In primul semestru, cota de piata pentru Europa de Vest a producatorului francez a inregistrat o crestere de 0,2%, ajungand la 14,2%. Vanzarile pe piata europeana au inregistrat o crestere de 0,7%, pentru prima oara in ultimii patru ani, ajungand la un total de 1,2 milioane de unitati. Profitul operational a inregistrat o crestere de 22%, pana la valoarea de 842 mil. euro, au declarat oficialii Peugeot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO