Business Internaţional

Philips a vandut actiunile Vivendi pentru 720 mil. euro

26.11.2004, 00:00 12



Philips Electronics a vandut 3% din actiunile Vivendi Universal, pentru 720 milioane euro, dupa ce scaderea cotatiilor companiei franceze a afectat negativ rezutatele financiare ale grupului olandez.



Philips a confirmat vanzarea intregului pachet de actiuni detinut la firma franceza, din care va obtine un profit net de aproximativ 300 milioane euro in al patrulea trimestru al acestui an.



Compania olandeza a mandatat firma de brokeraj Exane BNP Paribas pentru a vinde actiunile, la o valoare cuprinsa intre 22,35-22,45 euro.



Problemele serioase intampinate de Vivendi s-au repercutat negativ asupra rezultatelor financiare ale Philips.



Analistii au anticipat vanzarea participatiei la Vivendi inca de la inceputul acestui an, cand Philips a anuntat ca investitia in compania franceza nu este una strategica.



Totusi, Vivendi a incercat sa nege, saptamana trecuta, ca grupul olandez va renunta la actiunile pe care le detine in urma fuziunii companiei franceze cu Seagram, din anul 2000. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO