Business Internaţional

PKN Orlen investeste 1,6 mld. $ in Lituania

05.06.2007, 17:39 16

PKN Orlen, cea mai mare companie petroliera a Poloniei, intentioneaza sa investeasca 1,6 miliarde de dolari in divizia sa lituaniana Mazeikiu Nafta pana in anul 2012, scrie Bloomberg.
Compania, cu sediul in orasul Plock din centrul Poloniei, se asteapta ca Mazeikiu sa raporteze EBITDA in valoare de 700 milioane de dolari in 2012.
Mazeikiu, achizitionata de PKN Orken anul trecut, si-a redus productia la jumatate in urma unui incendiu produs in luna octombrie.
De asemenea, compania de rafinare a incetat sa mai primeasca titei din Rusia prin conducta Drujba in luna iulie a anului trecut din cauza unei scurgeri inregistrate la granita cu Belarus. Astfel, compania de rafinare este obligata sa depinda de importurile primite printr-un terminal maritim.
Orlen va investi 300 de milioane de dolari pentru a reface capacitatile diviziei sale lituaniene si 550 de milioane de dolari pentru a spori eficienta companiei de rafinare, au declarat oficialii celei mai mari companii petroliere a Poloniei.
Acestia au adaugat ca Orlen va reface sectiunea de distilare in vid a Mazeikiu pana la sfarsitul acestui an. Mazeikiu va fi aprovizionata cu titei prin intermediul terminalului maritim Butinge, au mai declarat oficialii Orlen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO