Business Internaţional

Poliţia germană explorează toate scenariile în cazul anchetei privind exploziile de la Dortmund

Poliţia germană explorează toate scenariile în cazul...

Autor: Mircea Olteanu

12.04.2017, 10:02 51

"Desigur că anchetele noastre trebuie, pentru început, să meargă în toate direcţiile" a declarat Nina Vogt, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, pentru postul de televziune ZDF, adăugând că direcţia investigaţiei rămâne "deschisă".

Autorităţile pleacă de la ipoteza că cele trei explozii care s-au produs în apropierea hotelului unde era cazată echipa Borussia Dortmund ar fi fost un atac cu o ţintă precisă.

Oficialii germani a mai transmis că a descoperit o scrisoare de revendicare la locul incidentului, însă nu a oferi mai multe detalii despre conţinutul şi autenticitatea acesteia.

Poliţia germană a comunicat, miercuri, că un ofiţer a fost rănit în urma exploziilor şi este în stare de şoc. Poliţistul, aflat pe motocicleta, avea rolul de a escorta autobuzul.

Clubul de fotbal Borussia Dortmund a confirmat că fundaşul spaniol Marc Bartra a fost rănit în explozia care a vizat autocarul echipei.

Potrivit unor surse citate de presa germană, fundaşul spaniol în vârstă de 26 de ani nu are răni grave, ci doar tăieturi la mâini provocate de cioburi şi este în stare de şoc.

Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco, în cadrul primei manşe a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, a fost reprogramat în urma exploziei care a vizat autocarul echipei germane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO