Business Internaţional

Portughezii de la BCP au facut rost de 600 mil. euro

09.12.2005, 19:44 12

Banca portugheza Millennium BCP, aflata in cursa pentru BCR, a vandut un pachet de 10% din actiunile celei mai mari companii de asigurari de pe piata poloneza, PZU, grupului Eureko, scrie Warsaw Business Journal. Valoarea tranzactiei este de 2,3 miliarde de zloti (599 mil. euro). Pretul a fost calculat de JP Morgan, iar Eureko a cerut UBS Investment Bank sa stabileasca valoarea actiunilor.

"Nu este foarte mult. Dar trebuie luat in considerare faptul ca Millennium a semnat contractul acum un an. In plus, PZU nu este inca listat public si exista un conflict in cadrul structurii sale de actionari", spune Marcin Jablczynski, analist la CA IB. Conform contractului, Eureko va plati 700 de milioane de zloti (182 de milioane de euro), din moment ce restul sumei a fost achitat cu un an in urma. Bancile de investitii au stabilit pretul gigantului asigurarilor la 23 de miliarde de zloti (6 mld. euro), in timp ce valoarea de piata fluctueaza in jurul a 26 de miliarde de zloti (6,77 miliarde de euro).

In plus, profitul din acest an ar putea ridica valoarea la 28-34 de miliarde de zloti (7,3-8,85 mld. euro).

Millennium concureaza cu Erste Bank la privatizarea Bancii Comerciale Romane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO