Business Internaţional

Presa nord-coreeană a mai aflat de două fenomene "supranaturale" de la moartea liderului Kim Jong-il

 Presa nord-coreeană a mai aflat de două fenomene "supranaturale" de la moartea liderului Kim Jong-il

Autor: Mediafax

19.01.2012, 14:10 470

"Fenomene supranaturale" s-au produs la ambasada nord-coreeană din Germania la scurt timp după moartea liderului Kim Jong-il, afirmă joi agenţia oficială nord-coreeană, care evocă doliul purtat de un piţigoi şi o floare.

Aceste "fenomene supranaturale" au loc la 20 decembrie, la o zi de la anunţul privind decesul liderului Coreei de Nord, survenit cu două zile înainte, relatează KCNA.

Un piţigoi a rămas timp de o oră la intrarea în ambasadă, ciocănind în fereastră, în timp ce o plantă a înflorit în timpul perioadei de doliu, în pofida temperaturilor hibernale.

"Se pare că auzind vestea tristă despre sfârşitul marelui nostru om, pasărea a zburat spre acest loc de doliu pentru a-şi exprima condoleanţele", a declarat agenţia oficială.

În ceea ce priveşte planta, "aceasta a înflorit în pofida frigului, pentru a participa la doliu", adaugă agenţia.

Manifestările supranaturale sunt indispensabile în Coreea de Nord pentru a saluta naşterea sau moartea unui lider.

Legenda regimului afirmă că o stea şi un curcubeu dublu au apărut pe cer la naşterea lui Kim Jong-il, în urmă cu 69 de ani pe Muntele Paektu, sacru pentru coreeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO