Business Internaţional

Presedintele CE critica Berlinul pentru proasta gestionare a crizei din Grecia

24.05.2010, 20:36 34

Presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, acriticat puternic politicienii germani, acuzandu-i pe acestia ca aureactionat prea greu pentru apararea monedei europene si a crizeidin Grecia.

"In ultimii ani s-au gasit prea putine voci importante inpolitica germana care sa explice opiniei publice importantaintrarii Germaniei in zona euro", a declarat presedintele europeanpentru publicatia germana Frankfurter Allgemeine Zeitung,informeaza publicatia Le Point.

"Politicienii ar fi trebuie sa spuna si ca economia germana arfi dus-o cu mult mai rau in lipsa monedei europene", a adaugat el,amintind ca comertul cu tarile din zona euro nu a incetat sacreasca.

Opinia publica germana s-a opus puternic ajutorului oferit deaceasta tara pentru Grecia, administratia Merkel fiind nevoita satergiverseze luarea deciziei de a participa la pachetul de salvareelaborat de Uniunea Europeana si FMI.

"Procesul luarii deciziei a durat mult prea mult timp. Pieteleau vazut prea multe semnale contradictorii", a spus Barroso.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO