Business Internaţional

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, critică ”ignoranţa” unor lideri ai statelor membre UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker,...

Autor: Marian Avram, Mediafax

21.09.2017, 17:22 174

În cadrul discursului susţinut săptămâna trecută la Strasbourg, Juncker a propus unificarea preşedinţiei Comisiei Europene şi a Consiliului UE şi crearea unui instrument financiar prin care să se ofere asistenţă statelor care încă nu au adoptat moneda euro.

O parte a liderilor statelor membre UE, printre care prim-ministrul olandez Mark Rutte şi premierul danez Løkke Rasmussen, au reacţionat rapid, afirmând că reformele propuse de preşedintele Comisiei Europene nu sunt necesare.

Într-un discurs susţinut în faţa reprezentanţilor Comitetului Economic şi Social European, Juncker a declarat că multe dintre propunerile sale sunt prevăzute în Tratatul de la Lisabona, adăugând că a fost ”foarte surprins” să vadă cum unii şefi de state şi de Guverne au fost şocaţi de propunerile sale.

”Reamintindu-le regulile prevăzute în Tratat şi ţinând cont de surpriza cu care au primit vestea, asta arată o stare de ignoranţă a unora care pretind că pot conduce Europa în orice circumstanţe”, a afirmat Juncker.

Tot joi, preşedintele Comisiei Europene a postat un mesaj pe Twitter în care a scris că pacea rămâne obiectivul principal al UE.

”Cei care au crescut în acest continent paşnic nu ar trebui să uite că Europa a fost un continent dominat de războaie. Trebuie să facem orice pentru a convinge statele, naţiunile şi oamenii să trăiască în armonie. Pacea rămâne principalul obiectiv al UE”, a scris Juncker pe Twitter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO