Business Internaţional

Preşedintele Klaus Iohannis, înaintea Summit-ului de la Sibiu: Vom decide cum va arăta viitorul Uniunii Europene

Preşedintele Klaus Iohannis, înaintea Summit-ului de la...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

09.05.2019, 11:41 51

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înaintea Summit-ului de la Sibiu, că în această zi, la Sibiu, se decide viitorul Uniunii Europene, precizând că este pregătită o declaraţie care va arăta hotărârea şi unitatea statelor membre. 

"E o zi frumoasă aici în Sibiu. O zi mare pentru România. Summitul de la Sibiu şi azi, de Ziua Europei, Europa vine în România. Aici din centrul României, de la Sibiu, se va decide viitorul UE. Peste câteva minute vor începe liderii de state şi guverne să sosească aici în Piaţa Mare. Ne vom întruni şi vom decide cum va arăta viitorul UE. Avem o declaraţie care va arăta că suntem hotărâţi, uniţi, dorim să ne implicăm pentru un viitor foarte bun al UE. Azi, Europa vine la noi. România contează, românii contează", a declarat Klaus Iohannis, la sosirea în Piaţa Mare din Sibiu.

Preşedintele a reiterat apelul ca românii să iasă la vot pe 26 mai.

"Sunt printre semnatarii acelui apel şi nu întâmplător a fost lansat azi, de Ziua Europei. Toţi preşedinţii de state am semnat un apel prin care îi chemăm pe europeni la urne. La aceste alegeri se decide realmente viitorul UE. Vedeţi că avem peste tot partide eurospcetice, politicieni populişti care nu vor să continuăm în acest fel. E clar că avem de ales între partide tradiţionale, care vin cu soluţii şi partide extremiste care vin cu sloganuri, dar nu cu soluţii. Iată pentru noi acest vot contează şi la europarlamentare şi la referendum. Referendumul pe care l-am convocat este pentru viitorul nostru în UE. Noi toţi am muncit ani de zile ca să ajungem aici. România e o ţară europeană, respectată. Se vede. Vor veni toţi liderii UE azi aici la noi. Votul românilor contează în România şi în Europa", a completat Iohannis.

Liderii europeni reuniţi la Sibiu vor dezbate Agenda strategică 2019-2024, care include teme precum apărarea cetăţenilor şi a libertăţilor, protejarea normelor statului de drept, configurarea modelului economic european şi intensificarea rolului Uniunii Europene la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO