Business Internaţional

Primul oficial BCE care admite defaultul Greciei: Posibilitatea ca statul elen să nu-şi mai poată plăti datoriile nu mai poate fi exclusă

Autor: Adrian Voicu

23.09.2011, 10:10 337

Posibilitatea ca Grecia să nu-şi mai poată plăti datoriile nu mai poate fi exclusă, este de părere Klaus Knut, membru în consiliul de administrator al BCE, informează Reuters.

Knut este primul oficial al BCE care atentioneaza asupra posibilităţii intrării în default a Greciei, după o perioadă în care liderii europeni au respins toate zvonurile privind intrarea ţării în inspectare de plată.

Întrebat de publicaţia olandeză Het Financieele Dagblad despre posibilitatea unui default, oficialul a admis că este o posibilitate analizată.

"Este unul dintre scenarii. Nu spun că Grecia nu va intra în faliment", a spus el. "De mult timp am fost convins că falimentul nu este necesar. Ştirile venite din Atena, însă, nu sunt încurajatoare", a afirmat Knut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO