Business Internaţional

Primul stat european care introduce un „al treilea gen” pe certificatele de naştere

Primul stat european care introduce un „al treilea...

Autor: Cătălina Butan

18.08.2013, 17:31 7131

Germania va deveni primul stat european care va introduce un al treilea gen, “nedeterminat” pe certificatele de naştere, o iniţiativă condusă de UE pentru oprirea discriminării în statele europene, potrivit ediţiei online a publicaţiei germane Spiegel.

Legea care va intra în vigoare în luna noiembrie a acestui an permite părinţilor să nu completeze câmpul referitor la sexul bebeluşilor, astfel încât copii care se nasc cu malformaţii genitale, având caracteristici ale ambele sexe, masculin ş feminin, să poată decidă mai târziu dacă vor deveni femei sau bărbaţi.

Germania este prima ţară de Europa care introduce o astfel de măsură, ziarul german “Süddeutsche Zeitung” numind această schimbare “o revoluţie în legislaţie”.

Rămâne însă neclar cum va afecta această măsură celelalte documente personale oficiale, ca paşapoartele, unde persoanele pot alege pentru categoria sex doar între femimin şi masculin.

Legea a fost acceptată în mai însă s-a făcut publică recent, la şase săptămâni după ce Australia a devenit prima ţară din lume în care s-a recunoscut în documentele oficiale o a treia categorie de sex pentru persoanele care au recurs la operaţii de schimbare de sex.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO