Business Internaţional

Producătorii de iahturi se bat pe banii milionarilor chinezi

Producătorii de iahturi se bat pe banii milionarilor chinezi

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

27.04.2011, 23:25 127

Obiceiurile de achiziţii ale milionarilor chinezi s-au extinsdeja către ceasuri scumpe, autovehicule rapide, vinuri fine şiobiecte rare de artă, însă deocamdată la capitolul iahturi, Chinarămâne în urma Statelor Unite şi a Europei, scrie The Wall StreetJournal. "Majoritatea chinezilor nu văd încă iahturile ca pe omodalitate de a-şi cheltui banii în plus", declară Erwin Bamps,director de operaţiuni al companiei Gulf Craft.

"Cumpărătorii chinezi preferă un Rolls Royce sau o casă nouă,sau pur şi simplu călătoresc sau merg la cumpărături", spune Bamps."Acest lucru se va schimba pe măsură ce chinezii bogaţi vorcălători în locuri ca Monaco sau Mediterana şi vor vedea stilurilede viaţă de acolo." Printre obstacolele ce stau în calea formăriiunei culturi a iahturilor în China se numără lipsa de porturi decalitate.

Cumpărătorii de iahturi din China trebuie de asemenea săplătească taxe de import ridicate, iar obţinerea unui echipajinternaţional bine pregătit poate fi dificilă. Există de asemeneareguli stricte privitoare la unde pot naviga ambarcaţiunile privateîn China. Totuşi, unii producători de iahturi sunt optimişti cuprivire la potenţialul pieţei chineze.

Brokerul Simpson Marine a vândut opt ambarcaţiuni în cadrul unuisalon de pe insula Hainan la începutul acestei luni, inclusiv uniaht de 36 de metri cu un preţ de pornire de 18,5 milioane dedolari. Toţi cumpărătorii au fost din China Continentală, adeclarat Mark Woodmansey, brand manager pentru Simpson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO