Business Internaţional

Producătorul bulgar de medicamente Sopharma se listează pe bursa de la Varşovia

Autor: Ioana David

21.11.2011, 10:39 140

Sopharma, cel mai mare producător de medicamente din Bulgaria cotat pe bursă, se va lista pe bursa de la Varşovia până la finalul anului, a spus Ognian Donev, preşedintele companiei citat de Bloomberg.

Autorităţile de reglementare din Bulgaria au aprobat mişcarea, preţul unei acţiuni fiind de o leva (0,51 de euro). Sopharma are o cotă de 20% din piaţa de medicamente generice din Bulgaria, potrivit datelor firmei de consultanţă A.T. Kearney. Producătorul mai deţine acţiuni în businessuri precum real estate, trading, shipping, asigurări de sănătate şi spital.

Profitul net a scăzut cu 18,5% la 21,3 mil. leva (10,9 mil. euro) în prima jumătate a anului comparativ cu perioada similară din 2010, pentru că o derulat noi investiţii. Vânzările la jumătatea anului au avansat cu 13% la 315,7 mil. leva (161 mil. euro), pe fondul intensificării vânzărilor pe piaţa internă. Exporturile au crescut cu 11% la jumătatea anului.

Compania exportă 28% din producţie în 30 de ţări, printre care Rusia, Ucraina, Polonia şi altele.

Luna trecută, Sopharma a deschis o nouă fabrică în Serbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO