Business Internaţional

Producătorul turc de autovehicule antirevoltă, profit record în 2015

Producătorul turc de autovehicule antirevoltă, profit...

Autor: CătăIina Apostoiu

14.03.2016, 18:59 168
Cel mai mare producător turc de autovehicule de intervenţie în evenimente sociale, cunoscute sub denumirea de autovehicule TOMA, a înregistrat profituri şi venituri record anul trecut, cele mai mari de la crearea companiei cu aproximativ 30 de ani în urmă, potrivit Hurriyet Daily News.
 
Katmerciler Ekipman, compania care produce autovehiculele, a anunţat o creştere de 83% a veniturilor, până la 310 milioane de lire turceşti (96,8 milioane de euro) anul trecut, în timp ce profitul operaţional real al companiei a avansat cu 153% până la 45,7 milioane de lire.
 
Profitul net al companiei a înregistrat o creştere de 103% până la 18,6 milioane de lire (5,8 milioane de euro). CEO-ul companiei, Mehmet Katmerci, a declarat că obiectivul său este ca producătorul să joace un rol important în industria apărării. Potrivit unei declaraţii din 2015 a companiei, 2 milioane de dolari vor fi investiţi pentru construcţia unei noi fabrici în Ankara în încercarea de a acoperi cererea forţelor de securitate turce. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO