Business Internaţional

Profitul Hyundai Motor, in scadere cu 38%

05.05.2006, 00:00 20

Hyundai Motor, cel mai mare producator de masini din Koreea de Sud, a anuntat o scadere considerabila a profitului. Presedintele Hyundai, Chung Mong Koo, a fost arestat recent in urma acuzatiilor de spalare de bani, transferuri ilicite de fonduri si coruptie, scrie Bloomberg.

Rezultatele au fost influentate de pierderile inregistrate in cadrul diviziilor companiei si de aprecierea monedei coreene. Potrivit datelor companiei, profitul net a scazut cu 38%, ajungand la 340 mil. dolari (269 mil. euro). Profitul operational, excluzand productia externa, al diviziei care fabrica modelul Sonata, a crescut cu 4%, pana la 355 mil. dolari (282 mil. euro).

"E mai bine sa ai rezultate mai slabe inainte de a inregistra rezultate bune. Arestul presedintelui de la Hyundai a influentat rezultatele companiei", a declarat Suh Sung Moon, analist in cadrul Korea Investment& Securities cu sediul in Seul.

Scaderea veniturilor si investigatia in cazul Chung au insemnat anul acesta reducerea cu mai mult de 8 mld. dolari (6,33 mld. euro) din valoarea pe piata atat a companiei Hyundai Motor, cu sediul in Seul, cat si a firmelor afiliate. Pentru acest trimestru se estimeaza scaderi ale profitului, pe fondul micsorarii cu 13% a unitatilor vandute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO