Business Internaţional

Proiectul uriaş prin care Arabia Saudită vrea să atragă milioane de turişti: Marea Roşie va fi un paradis pentru turişti mai mare decât Belgia, cu zeci de insule, plaje şi vulcani adormiţi

Proiectul uriaş prin care Arabia Saudită vrea să...

Autor: Dragoş Dinu

05.08.2017, 07:00 1407

Arabia Saudită intenţionează să transforme sute de kilometri din coasta neastinsă a Mării Roşii într-o destinaţie turistică globală, care se va ridica la standarde internaţionale, prin care arabii vor să reducă dependenţa lor de industria petrolului, potrivit Bloomberg.

Noul resort turistic ar urma să  fie o regiune semi-autonomă, guvernată de legi independente şi de un cadru de reglementare elaborat şi gestionat de un comitet privat, prin care se caută renunţarea la regulile stricte a acestui regat conservator.

Proiectul va acoperi 34.000 de kilometri pătraţi, fiind vorba de o zonă mai mare decât Belgia. Resortul, situat între oraşele Umluj şi Al Wajh, se va putea lăuda cu 50 de insule, plaje, precum şi cu vulcani latenţi, care nu sunt activi în prezent.

Prin această investiţie, Arabia Saudită, îşi arată deschiderea către industria turismului. Vizitatorii veniţi din mai multe ţări vor putea să obţină o viză online, sau, în unele cazuri, nu vor avea nevoie deloc de una pentru a putea călători în această zonă. De asemenea, turiştii vor avea acces la ruinele antice din Mada’in Saleh, o ruină a unei civilizaţii antice, sit care face parte din Patrimoniul UNESCO

Dacă are succes, proiectul ”Red Sea”, va duce la o transformare multi-culturală importantă, diferită de modul de viaţă al saudiţilor, care impune un cod strict de îmbrăcăminte şi interzice consumul de alcool. De asemena, în cadrul acestui plan de afaceri, se vor înfiinţa peste 35.000 de locuri de muncă.

Procesul de lansare al proiectului va începe în al treilea semestru al anului 2019, iar prima fază va fi finalizată până la sfârşitul anului 2022. În prima etapă se prevede dezvoltarea hotelurilor şi a unităţilor rezidenţiale de lux, dar şi întregirea infrastructurii logistice - căile de acces terestre, maritime şi areriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO