Business Internaţional

Proteste violente la Atena. Un fost ministru a fost rănit de manifestanţi

Autor: Radu Racu

15.12.2010, 14:53 19

Sute de protestatari s-au ciocnit cu forţele de ordine miercuriîn centrul Atenei, pe fondul unor proteste de amploare alefuncţionarilor publici cauzate de cele mai recente măsuri deausteritate adoptate de guvern, scrie Associated Presss.

În faţa Parlamentului, manifestanţii l-au agresat şi rănit pefostul ministru conservator al Transporturilor Kostis Hatzidakis.Demnitarul a fost atacat de protestatari furioşi care strigau"Hoţilor, să vă fie ruşine!". Fostul ministru a fost lovit cupietre şi bâte, dar a reuşit să intre în clădirea Parlamentului,conform Mediafax.

Cei mai violenţi manifestanţi purtau măşti şi ochelari de schişi şi au folosit sticle incendiare în confruntările cu poliţia. Unoficiu poştal a fost incendiat şi mai multe maşini au fostdistruse. Forţele de ordine au folosit grenade cu gaz lacrimogenpentru a dispersa mulţimea. Acestea sunt cele mai violente protestedin ultimele luni, după ce în vară trei oameni au murit în sediulunei bănci incendiat de manfestanţi.

Circa 20.000 de persoane au participat la marşul de protest demiercuri în capitala Greciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO