Business Internaţional

Putin îi atacă pe americani. SUA se comportă ca nişte huligani, inundă întreaga lume cu dolari

Putin îi atacă pe americani. SUA se comportă ca nişte huligani, inundă întreaga lume cu dolari

Autor: Mediafax

12.07.2011, 12:52 2855

Statele Unite se comportă "ca nişte huligani" pentru că "inundă"întreaga lume cu dolari, a declarat premierul rus Vladimir Putin,atacând programul de lichiditate QE2 derulat de Federal Reserve cubani proaspăt tipăriţi, informează Mediafax.

Fed a investit 600 de miliarde de dolari în titluri detrezorerie prin programul QE2, încheiat la finele lunii iunie.Programul QE1 derulat anterior a avut un volum de circa două orimai mic.

Adresându-se economiştilor prezenţi la Academia de Ştiinţă dinRusia, Putin a criticat luni programul QE2, considerând că ainundat întreaga lume cu dolari ieftini.

Iniţialele QE vin de la "quantitative easing", sau "relaxarecantitativă".

"Bine că nu tipărim monedă de rezervă. Dar ei ce stârnesc? Secomportă pur şi simplu ca nişte huligani. Pornesc tiparniţele debani şi aruncă cu dolari în întreaga lume pentru a-şi rezolvarăspunderile imediate. Spun că monopolurile sunt rele dar numaidacă sunt străine - ale lor sunt bune. Aşa că îşi folosescmonopolul ca să printeze bani până dă pe-afară", a arătatPutin.

Pe lângă ostilitatea obişnuită la adresa Statelor Unite,comentariile lui Putin indică îngrijorarea Moscovei privindviitorul economiei mondiale. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO