Business Internaţional

Quicksilver, interesata de preluarea Rossignol

04.01.2005, 00:00 24



Actiunile companiei franceze Rossignol, numarul unu mondial in productia de imbracaminte si echipament sportiv de iarna, au crescut, luni, cu 12%, dupa ce firma a primit o scrisoare de interes din partea Quicksilver.



"Rossignol este una dintre companiile care ne intereseaza in mod deosebit", a declarat Bernard Mariette, presedintele Quicksilver, care produce, de asemenea, echipament sortiv.



Reprezentantii Rossignol au confirmat ca au primit o scrisoare de interes din partea Quicksilver, dar au aratat ca familia Boix Vives, care detine 45% din titlurile companiei si 63% din drepturile de vot, nu s-a decis inca sa-si vanda participatia.



"Sentimentele familiei Boix Vives fata de acest grup raman puternice si pentru moment nu s-a luat o decizie referitoare la vanzare", a declarat Yves Barnoud, directorul operational al Rossignol.



El a adaugat ca firma a primit, in ultimii ani, cateva oferte de preluare.



Un alt oficial din conducerea companiei, Laurent Boix Vives, a aratat ca Rossignol nu a raspuns inca la scrisoarea de interes primita din partea Quicksilver.



Conform analistilor, si alte companii ar putea fi interesate de preluarea Rossignol.



Printre acestea s-ar putea numara Nike, a carei retea comerciala ar imbunatati distributia produselor Rossignol, a declarat Virginie Blin, analist la Fideuram Wargny.



Ea a adaugat ca si compania americana K2 ar putea depune o oferta de preluare a firmei franceze, in cadrul programului sau de extindere in Europa, si a estimat ca pretul Rossignol ar putea ajunge la 500 de milioane de dolari.



Rossignol, care mai produce si echipament de golf, patinaj si tenis, a obtinut, in anul fiscal 2003-2004, un profit net de 7,2 milioane de euro, pe baza unor vanzari de 478,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels