Business Internaţional

Rebelii din estul Ucrainei susţin că aviaţia militară ucraineană a doborât avionul de pasageri

Rebelii din estul Ucrainei susţin că aviaţia militară...

Autor: Mihai Draghici

17.07.2014, 20:02 121

Insurgenţii separatişti proruşi din estul Ucrainei susţin că avionul companiei Malaysia Airlines a fost doborât de un avion de vânătoare ucrainean.

"Martori au observat că avionul Boeing 777 a fost atacat de un avion de vânătoare ucrainean. Avionul de pasageri s-a rupt în două şi a căzut în zona 'Republicii Lugansk'. După atac, avionul ucrainean a fost doborât şi a căzut în aceeaşi zonă", anunţă site-ul oficial al separatiştilor proruşi.

Un avion de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk. Cursa MH17 a dispărut de pe radare în estul Ucrainei şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.

Avionul s-a prăbuşit în estul Ucrainei, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost atacate de către insurgenţi proruşi.

Liderii separatişti din autoproclamata "Republica populară Doneţk" susţin că au doborât joi două avioane "ucrainene", în estul Ucrainei, informează Kyiv Post.

Rebelii proruşi din regiunea Doneţk susţin că au doborât două avioane, prezentate ca fiind "aeronave ale Forţelor Aeriene ucrainene", potrivit lui Igor Druz, consilier al "ministrului Apărării" din autoproclamata "Republică populară Doneţk".

Joi dimineaţă, Kievul a anunţat pierderea unui avion de vânătoare de tip Su-25.

Este posibil ca al doilea avion doborât să fie aeronava de pasageri a companiei Malaysia Airlines, prăbuşită joi după-amiază în regiunea Doneţk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO