Business Internaţional

Reduceri de taxe pentru soldatii americani

01.04.2003, 00:00 10

"Ei ne apara tara. Asa ca este perfect justificat sa le acordam reduceri la taxe". Aceasta este logica dupa care se ghideaza Congresului american, care a aprobat proiecte de lege pentru noi reduceri de taxe in favoarea membrilor fortelor armate americane si a familiilor acestora, atat in Senat cat si in Camera Reprezentantilor.
Intre proiectele Camerei Reprezentantilor si ale Senatului exista cateva diferente care vor trebui sa fie armonizate inainte ca legea sa fie promulgata de presedintele George W. Bush.
Potrivit legislatiei actuale, soldatii care participa la lupte nu trebuie sa plateasca impozite pe veniturile de la armata de pana la 5.532,9 dolari pe luna. Veniturile din alte surse, cum ar fi investitiile, sunt inca supuse impozitarii.
Membrii Serviciilor Armate si sotiile acestora (precum si anumiti membri ai Marinei Comerciale si ai Crucii Rosii) au dreptul la o extensie automata de a declara orice fel de taxe in 180 de zile de la intoarcerea din zona de conflict.
Parlamentarii americani cred ca este timpul sa faca mai mult. Proiectul de lege al Senatului, care a fost aprobat in unanimitate saptamana trecuta, le permite membrilor din Garada Nationala si celor aflati in rezerva sa deduca o nelimitat cheltuielilor de calatorii in interes de serviciu militar, chiar daca nu declara momentul intoarcerii.
Senatul a votat de asemenea sa nu mai perceapa taxa pe castigurile de capital asupra profiturilor din vanzarea de locuinte fara sa le solicite militarilor sa se incadreze in anumite limite care sunt valabile pentru contribuabilii civili.
Mai exact, profiturile din vanzarea de locuinte de pana la 250.000 de dolari (sau 500.000 pentru cuplurile casatorite care platesc impozit pe venitul cumulat) sunt excluse de la impozitarea pe castigurile de capital daca cineva a folosit locuinta lor ca si resedinta primara timp de doi ani din ultimii cinci ani. Insa, masura Senatului nu include familiile militarilor care trebuie sa-si schimbe locuinta in Statele Unite sau in strainatate in cursul serviciului din acea perioada standard.
Propunerea Senatului exclude de la taxare si cei 6.000 de dolari care sunt acordati de Armata familiilor soldatilor care au fost ucisi in lupta pentru funeraliile acestora.
Camera Reprezentantilor a aprobat la inceputul lunii trecute o masura similara precum si alte prevederi care difera usor de cele ale Senatului. Camera Reprezentantilor a limitat cheltuielile de calatorrii deductibile pentru cei aflati in rezerva la suma de 1.500 de dolari si are nevoie de o noua runda de voturi pentru ca beneficiile din inmormantari care depasesc 6.000 de dolari sa nu mai fie taxate. Potrivit proiectului aprobat de Senat, beneficiile primite in caz de deces sunt excluse automat de la taxare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO