Business Internaţional

Reţeaua de cafenele Starbucks angajează 10.000 de veterani de război

Reţeaua de cafenele Starbucks angajează 10.000 de...

Autor: Ştefan Stan

06.11.2013, 20:06 1497

Starbucks, cel mai mare lanţ de cafenele din lume, a anunţat că va angaja peste 10.000 de veterani şi soţi ai membrilor activi în forţele militare din SUA în următorii cinci ani, scrie Reuters.

De asemenea, compania americană a mai anunţat şi că unităţile Starbucks din SUA care sunt aproape de baze militare vor împărţi o parte din profit cu ONG-uri pentru a ajuta veteranii să fie reintroduşi pe piaţa muncii.

Starbucks urmează să angajeze recrutori speciali care să împartă slujbele disponibile conform calificărilor veteranilor care solită un loc de muncă .

“Categoria socială a veteranilor reprezintă una dintre cele mai puţin utilizate surse de noi talente din SUA”, a declarat Robert Gates, fostul Secretar al Apărării din Statele Unite, în prezent director la Starbucks.

Starbucks nu caută numai o singură categorie de personal. Compania americană doreşte să angajeze pe toate poziţiile, inclusiv posturi complexe de management şi distribuţie.

“Nu vrem numai să angajăm chelneri. Compania se dezvoltă pe plan global şi avem nevoie de oameni care au experienţă în alte culturi. Veteranii înţeleg culturile diferite şi sunt deja obişnuiţi să lucreze cu parteneri internaţionali”, a spus CEO-ul Starbucks, Howard Schultz.

Numai în Statele Unite Starbucks are 134.000 de angajaţi.  

Magazinele Starbucks din apropierea bazelor militare vor dona 10 cenţi pentru fiecare tranzacţie efectuată, împreună cu un “dar” anual de 100.000 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO