Business Internaţional

Riscă să piardă imperiul media pe care l-a creat? Rebeliune împotriva magnatului Rupert Murdoch

Riscă să piardă imperiul media pe care l-a creat? Rebeliune împotriva magnatului Rupert Murdoch

Autor: Alexandru Matei

11.10.2011, 17:09 201

Rupert Murdoch şi fiul său James Murdoch ar trebui să nu mai fie aleşi în board-ul gigantului media News Corp., conform unuia dintre cei mai importanţi consilieri pentru acţionari din Statele Unite, care a cerut o schimbare radicală în cadrul grupului, ca urmare a scandalului privind încălcarea intimităţii în Marea Britanie, scrie The Telegraph.

Acţionarii ar trebui să voteze împotriva realegerii a tuturor celor 15 membri ai board-ului News Corp cu excepţia a doi membri pentru că "scandalul este probabil cel mai vizibil exemplu al eşecului supravegherii de către board", conform Institutional Shareholder Services.

Consiliul de supraveghere al News Corp. este de mult timp o ţintă a criticilor experţilor în guvernanţă corporatistă, care argumentează că acesta nu îşi îndeplineşte corespunzător atribuţiile de supraveghere a companiei în cadrul căreia Murdoch deţine aproape 40% din drepturile de vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO