Business Internaţional

RTL vrea cel mai mare post TV privat bulgar

08.09.2008, 19:36 27

Grupul media german RTL intentioneaza sa cumpere principalul post privat de televiziune din Bulgaria, bTV, aflat in prezent in proprietatea News Corp, companie condusa de mogulul media Rupert Murdoch, scrie Bulgarian News Network.
Achizitia, in valoare de 1,1 miliarde de euro (1,56 mld. dolari), ar trebui sa se finalizeze pana la sfarsitul acestui an, potrivit site-ului german de stiri finanznachrichten.de.
BTV este unul dintre cele mai mari si mai de succes posturi de televiziune din Bulgaria, iar preluarea de catre grupul german RTL ar fi cea de-a treia tranzactie majora de acest fel incheiata in 2008.
Grupul media Modern Times din Suedia a preluat compania Nova Television, care detine postul de televiziune bulgar Nova, in schimbul a 966 de milioane de euro in luna iulie.
Afacerea celor de la Modern Times a fost incheiata la doar cateva zile dupa ce firma Central European Media Enterprises (care detine in Romania televiziunile Pro TV, Acasa TV, Sport.ro, Pro Cinema si MTV Romania) din Statele Unite a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze 80% din actiunile TV2, postul national de televiziune al Bulgariei, pentru aproximativ 172 de milioane de dolari. Preluarea bTV pare destul de rezonabila pentru grupul RTL, prezent deja in Europa Centrala, in state precum Ungaria si Croatia, si in Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO