Business Internaţional

Rusia ar încerca să influenţeze scrutinul prezidenţial din Mexic

Rusia ar încerca să influenţeze scrutinul...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

08.01.2018, 10:07 75

Consilierul prezidenţial american a declarat luna trecută la Fundaţia Jamestown că SUA au dovezi ale ingerinţelor ruse în campania pentru scrutinul prezidenţial din Mexic, se arată într-o înregistrare postată sâmbătă pe Twitter de un jurnalist de la cotidianul Reforma.

"Aţi văzut deja semnele iniţiale ale acestui lucru în campania prezidenţială mexicană", a declarat McMaster, fără însă să ofere detalii despre modul în care Rusia ar încerca să influenţeze scrutinul.

Consilierul prezidenţial american a mai declarat că autorităţile SUA sunt îngrijorate de folosirea de către Moscova a unor instrumente cibernetice avansate pentru a disemina propagandă şi dezinformări.

Agenţia de ştiri Reuters mai precizează că McMaster şi autorităţile ruse nu au răspuns însă la solicitările de a comenta subiectul.

Moscova a negat în mod repetat acuzaţiile formulate de oficiali americani şi occidentali privind presupusele imixtiune ruse în alegerile din alte ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO