Business Internaţional

Rusia vrea să interzică comercializarea anumitor produse ale McDonald’s

Rusia vrea să interzică comercializarea anumitor...

Autor: Liviu Popescu

28.07.2014, 00:00 690
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din Rusia a apelat la un tribunal din Moscova pentru a interzice unele produse comercializate de lanţul american de restaurante fast-food McDonald’s, unul dintre cele mai mari de acest gen din lume, scrie agenţia Thomson Reuters. Reprezentanţii asociaţiei au solicitat instanţei să declare unele produse comercializate de McDonald’s în Rusia ca fiind ilegale din cauza „parametrilor fizico-chimici necorespunzători“.
 
Deschiderea procesului vine la doar trei luni după ce lanţul occidental de fast-food a decis să-şi închidă restaurantele din Crimeea, teritoriu ucrainean anexat în martie de Rusia, din cauza perturbării aprovizionării cu ingrediente. Reprezentanţii McDonald’s au anunţat că nu au primit nicio plângere din partea asociaţiei ruseşti şi nici nu au fost informaţi cu privire la proces. Ei au menţionat că produsele fast-food comercializate respectă normele aprobate de autorităţile din Rusia. În România, McDonald’s este prezent din 1995 şi are o reţea de 67 de restaurante şi aproape 4.000 de angajaţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO