Business Internaţional

Ruşii dau 590 mil. € pe divizia estică a Volksbank

Ruşii dau 590 mil. € pe divizia estică a Volksbank

Foto AFP

Autor: Catalina Apostoiu

15.07.2011, 00:04 701

Banca rusească Sberbank ar putea anunţa în decurs de câteva zileun acord de achiziţionare a diviziei est-europene a Volksbanken înschimbul a 590 mil. euro (840 mil. dolari), potrivit unor sursebancare citate de agenţia de presă Thomson Reuters. Achiziţia nuinclude divizia din România.

Tranzacţia ar ajuta Volksbanken să-şi întărească bilanţul şiar marca în acelaşi timp expansiunea Sberbank în Europa.

"Este un acord preliminar. Preţul s-ar putea modifica după o adoua rundă de due diligence", a declarat o sursă.

Volksbanken, ai cărei oficiali au refuzat să facă oricecomentariu, deţine 51% din acţiunile diviziei est-europene VBI.Banque Populaire Caisse d'Epargne din Franţa şi DZ Bank/WGZ Bankdin Germania deţin fiecare câte o participaţie de 24,5% în cadrulVBI.

Volksbanken a scos operaţiunile din Est şi divizia de leasing lavânzare în luna decembrie în încercarea de a-şi raţionalizaoperaţiunile. A patra bancă din Austria ca mărime, vânzările deoperaţiuni vor ajuta Volksbank să plătească tranşele de 300 demilioane de euro cu scadenţa în 2014 şi de 400 de milioane de eurocu scadenţa în 2018. Banca este unul din trei creditori austriecisupuşi testelor de rezistenţă realizate la nivel european.

Tranzacţia, despre care sursele spun că ar putea fi anunţată înurmătoarele zile, va marca începutul procesului de expansiune aSberbank în afara fostei Uniuni Sovietice.

Sberbank, cu active de 318 de miliarde de dolari, ce reprezintăo treime din sistemul bancar rus, desfăşoară de asemenea operaţiuniîn Kazahstan, Belarus şi Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO