Business Internaţional

S&P ar putea retrograda ratingurile producatorului auto Volkswagen

16.03.2004, 00:00 17



Standard & Poor's (S&P) a anuntat ca ar putea revizui in scadere calificativele acordate grupuluiVolkswagen, dupa ce producatorul auto a anuntat ca primul trimestrul al anului curent este "foarte prost".



Agentia de evaluare financiara a precizat ca o decizie va fi luata in urmatoarele luni, o masura similara fiind anticipata si in cazul altor companii din grupul german, inclusiv Volkswagen Financial Services AG (VW FS) si Volkswagen Bank GmbH (VW Bank).



Analistii S&P si-au exprimat ingrijorarea cu privire la perspectivele nesatisfacatoare formulate pentru anul in curs de liderul industriei auto din Europa.



Volkswagen a anuntat, saptamana trecuta, ca isi va reduce personalul cu aproximativ 5.000 de salariati, pana la sfarsitul lui 2005, proiectul urmarind sa incurajeze redresarea companiei, dupa scaderea abrupta a rezultatelor financiare din 2003.



In 2003, profitul operational al Volkswagen a totalizat 2,49 miliarde de euro, echivaland cu o reducere de 48%, desi vanzarile au avansat.



Oficialii grupului au mentionat ca obtinerea unui profit operational mai mare decat anul trecut este un obiectiv "ambitios".



Cu toate acestea, Volkswagen va incerca sa convinga analistii S&P de eficienta programului de reducere a costurilor, denumit ForMotion, menit sa aduca economii de 2,2 miliarde de euro, pana la sfarsitul anului 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels