Business Internaţional

Santander ar putea cumpăra cu două miliarde lire sterline peste 300 de unităţi ale RBS

14.06.2010, 12:36 14

Santander va cumpăra, probabil, cu aproximativ două miliarde delire sterline (2,4 miliarde euro), peste 300 de unităţi ale RoyalBank of Scotland (RBS), în condiţiile în care banca spaniolă arămas singurul ofertant în licitaţia acestor active, care seîncheie luni, 14 iunie, potrivit The Guardian citată de MediafaxBusiness.

Santander a făcut în aprilie o ofertă de două miliarde de liresterline pentru 318 unităţi ale RBS. Banca britanică este obligatăde Comisia Europeană să vândă aceste active pentru a se evitadistorsionarea pieţei, în condiţiile în care RBS a primit de laguvern ajutoare de mai multe miliarde de lire în timpul crizeifinanciare.

Achiziţia unităţilor va majora cota Santander pe piaţacompaniilor mici şi mijlocii de la 3% la 9%.

RBS, controlată în proporţie de 84% de către stat, a uimit anultrecut pieţele financiare după ce a anunţat că anticipează pierderirecord de 28 de miliarde de lire sterline (33,6 miliarde euro)legate de activele toxice. Banca a vândut operaţiunile europene cumaterii prime către JP Morgan pentru 1,7 miliarde de lire.

RBS este prezentă în România prin intermediul RBS Bank România.Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO