Business Internaţional

Scandalurile şi tribunalele nu îl pot opri pe Musk să primească cel mai mare pachet salarial din istorie: Tesla vrea să meargă înainte şi să îi plătească excentricului miliardar 41 mld. dolari

Scandalurile şi tribunalele nu îl pot opri pe Musk să...

Autor: Valeriu Dănilă

17.04.2024, 17:43 4943

Tesla le cere acţionarilor să aprobe mutarea sediului juridic al companiei din Delaware în Texas şi aprobarea pachetului salarial al lui Elon Musk, în valoare de 56 de miliarde de dolari, după ce acesta a fost respins de o instanţă, scrie FT.

Astfel, acesta ar putea primi acţiuni în valoare de 47,8 miliarde de dolari.

Robyn Denholm, preşedintele consilului de administraţie al Tesla, a transmis deja o scrisoare acţionarilor. „Nu suntem de acord cu hotărârea Curţii din Delware şi nu credem că acesta este modul în care trebuie să funcţioneze legea. Venim în faţa voastră pentru a ne ajuta să rezolvăm această problemă”.

Decizia acţionarilor ar putea ajuta, de asemenea, la anularea unor plăţi în valoare de 5 miliarde de dolari către avocaţii care au lucrat în acest caz. „Este posibil ca votul să anuleze cererea de acordare a onorariilor în valoare de 5 miliarde de dolari”.

Rezultatul votului va arata şi de cât sprijin se mai bucură Elon Musk, având în vedere că Tesla se confruntă cu o scădere a vânzărilor din cauza competiţiei acerbe şi a diminuării cererii.

Studierea situaţiei altor companii a arătat „că nu există suficiente dovezi pentru a considera că schimbarea incorporării din Delaware în Texas ar afecta valoarea de piaţă a companiei”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels