Business Internaţional

Schimbare la nivel inalt la General Motors

08.12.2005, 19:25 11

General Motors (GM), care a consemnat de la inceputul anului pierderi de aproape 4 mld. dolari (3,4 mld. euro), a anuntat ca directorul financiar John Devine va fi inlocuit la expirarea mandatului, in aceasta luna, de Frederick Henderson, presedinte al GM Europe.

Henderson a fost considerat drept un posibil succesor al lui Rick Wagoner, presedinte si director executiv al grupului.

Wagoner a negat recent ca ar exista presiuni pentru demisia sa, dar analistii i-au contestat stilul de conducere si eficienta unui plan prezentat in urma cu doua saptamani destinat rentabilizarii operatiunilor grupului in America de Nord.

Devine, care a lucrat timp de 32 de ani la compania rivala Ford Motor, a fost considerat la randul sau un posibil inlocuitor al lui Wagoner, dar in ultima perioada a fost supus unei investigatii de catre autoritatile federale de reglementare in legatura cu raportarile financiare ale GM de la preluarea functiei de director financiar, in 2001.

Henderson isi va asuma noul rol la 1 ianuarie 2006 si, impreuna cu Wagoner, va avea sarcina de a aplica planul de restructurare a activitatilor din America de Nord, ce prevede reducerea fortei de munca cu 30.000 de angajati si inchiderea a 12 unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO