Business Internaţional

Sefie de numai trei luni la Versace

19.12.2003, 00:00 13



Fabio Massimo Cacciatori, directorul executiv al casei de moda Gianni Versace, a parasit compania la doar trei luni de la numirea lui in acest post.



Desi Cacciatori lucra la un plan pentru restructurarea companiei - care a inregistrat pierderi anul trecut de aproape 6 milioane euro - impreuna cu proprietarii companiei, Santo Versace si sora lui, Donatella, se pare ca plecarea lui a fost determinata tocmai de unele conflicte cu cei doi proprietari, potrivit declaratiilor unor persoane apropiate companiei, care au dorit sa-si pastreze anonimitatea.



''Compania ii multumeste lui Fabio pentru eforturile depuse in ultimele noua luni" au declarat Donatella si Santo Versace, iar Jason Weisenfield, purtator de cuvant al Versace in Milano, a spus ca actualul director financiar, Danielle Ballestrazzi va fi numit sef interimar.



Versace este in cautare de finantari pentru a putea plati datoriile acumulate de 100 milioane euro fata de detinatorii de obligatiuni, datorii a caror scadenta este anul viitor in iulie. In conditiile in care vanzarile au scazut anul trecut cu 5.3% pana la un nivel de 483 milioane euro, compania planuieste sa reduca costurile si are in vedere o serie de masuri pentru cresterea veniturilor. O solutie ar fi vanzarea sediului central din Milano si, apoi inchirierea lui, a declarat Weisenfield.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO