Business Internaţional

Seful Eurogroup: Nu sunt ingrijorat de Ungaria si nici de moneda europeana

Seful Eurogroup: Nu sunt ingrijorat de Ungaria si nici de moneda europeana
06.06.2010, 16:31 19

Presedintele Eurogroup, care reuneste ministrii de finante dinzona euro, Jean-Claude Junger, a indicat ca nu este nelinistit defaptul ca Ungaria ar putea trece printr-o criza financiara similaracelei a Greciei si a declarat ca nivelul actual al monedei europenenu il ingrijoreaza, informeaza

Reuters

.

Situatia Ungariei nu ma nelinisteste", a spus Junker la postulde televiziune TV5 Monde, intr-un interviu difuzat duminica.

Declaratiile oficialilor ungari au trimis moneda euro la minimulultimilor patru ani fata de dolari, vineri, investitoriiaratandu-se astfel ingrijorati de stabilitatea economica a tarilordin Estul Europei.

Ulterior, guvernul Ungariei a declarat ca spera sa atinga tintade deficit bugetar pentru acest an descriind discutiile legate dedatoriile guvernamentale drept "exagerate".

Juncker, care este si premier al Luxembourgului, a declarat canu este ingrijorat nici de situatia monedei europene, desi a fostuimit de viteza cu care aceasta a coborat la nivelul actual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO